top of page
Search

Hat fotós YouTube csatorna, amit érdemes követni

Az alábbiakban szeretnék Nektek bemutatni néhány olyan fotózással foglalkozó hazai Youtube csatornát, amelyeket érdemes lehet követni. Ezek a csatornák olyan fotós tartalmakat osztanak meg, melyekből tanulhatunk. Különféle tippek, trükkök, oktatóvideók és egyéb érdekes tartalmak, live-ok érhetőek el rajtuk. Ha már rákerestél a fotózással kapcsolatos kulcsszavakra a Youtubeon, akkor valószínűleg már több csatornába belefuthattál és ismerheted is őket. Ha mégis újdonság számodra valamelyik csatorna és elnyeri a tetszésed nyugodtan kövesd be őket.


Budai Petur - Hetente 1-2 új videóval jelentkező csatorna. Leginkább oktató jellegű tartalmak úgy, mint Adobe Lightroom és Photoshop, valamint egyéb képszerkesztő programok bemutatása, használata. De mindezek mellett fotós alapfogalmak és technikák érthető magyarázata színesíti a csatornát. Heti rendszerességgel jelentkező élő képértékelős adások, minden csütörtökön. A nézők által beküldött fotók elemzése, értékelése, építő jellegű kritikák megfogalmazása segít abban, hogy a hibáinkat észrevegyük és tanulhassunk belőlük. Patreon támogatóként plusz tartalmak is elérhetőek.


Szabó Viktor - Fotózással, videózással és drónozással foglalkozó fiatal, feltörekvő csatorna. Oktatóvideók mellett számos egyéb érdekes fotós és videós tartalom is elérhető a csatornán, valamint blogján és PodCast adásaiban. Ezen a csatornán is tervben van élő, képértékelős adás indítása elegendő mennyiségű fotó összejötte után.


Ihász Ingrid - DreamWorldPhotography - Oktató jellegű tartalmak, főleg Adobe Lightroom és Photoshop témában. Fotózási alapok és retusálási tippek, trükkök bemutatása. E-bookok, oktató videók is elérhetőek a weboldalán, melyek között ingyenes tartalmakat is találhatunk.


Lampert Benedek - AquilaPhotoBlog - Oktató jellegű tartalmak, főleg Adobe Photoshop témában. Mindezek mellett számos videó található Legó fotózással kapcsolatosan, melyben Benedek kiemelkedőnek és egyedinek számít hazánkban. De mindezek mellett fotós túra videók is elérhetők, melyben Európa számos országa szerepel úticélként, de Amerika is meghódításra került már.


Vass Péter Bexter - Fotózással kapcsolatos trükkök, tippek, ötletek mellett fotó túrás videók is megtalálhatóak a csatornán. Aktív facebookkos csoporttal és Discord szerverrel egy családias, baráti közösség érhető el.


Jánk Balázs - Elsősorban videózással foglalkozó csatorna, de számos fotós trükköt, tippet bemutató videó is megtalálható rajta. Mindezek mellett fotós-videós felszerelések bemutatása, használata is színesíti a csatornát. Kreatív fotók készítéséhez ad tippeket, tanácsokat. Weboldaláról letölthető fotós, videós presetek.


132 views0 comments

Comments


donate button
bottom of page