top of page
Search

JuzaPhoto - Egy remek fotós oldal

Az alábbi bejegyzésben egy külföldi fotózással kapcsolatos oldalt szeretnék bemutatni, amit jómagam már két éve rendszeresen használok. Talán nem ismeri mindenki, és esetleg hasznát fogja venni.


Az oldal a https://www.juzaphoto.com címen érhető el angol vagy olasz nyelven.


A felépítése egyszerű. Tizenhat galériába van rendezve a már fent lévő több, mint kétmillió fotó. Ezek között kedvünkre szemezgethetünk, akár témára, stílusra szeretnénk rákeresni, de az alkotóra is rászűrhetünk. A Search gombbal pedig kulcsszavakra is.

Galériákba rendezett fotók, felszerelés, cikkek és blogok

Számtalan szép és jó fotó van az oldalon, amely úgy gondolom elég jó inspirálódni is. Bár nagyon sok fotó komoly munka, utómunka eredménye. De ahhoz, hogy ihletet kapjunk, megjöjjön a kedvük a fényképezéshez egy kiváló opció.


Mindezek mellett van még egy elég hasznos funkciója is az oldalnak. Méghozzá az, hogy mind gépváz mind pedig objektívekre is rákereshetünk. Valamint ezt a kettőt kombinálhatjuk is.

Különféle kategóriákban nézelődhetünk

Ha egy objektív vagy váz iránt érdeklődünk csak rákeresünk az adott termékre és máris láthatjuk a termékspecifikációkat, illetve az azokkal készült fotókat. Ez egy jó lehetőség, hogy utána járjunk milyen fotók készülhetnek egy-egy adott vázzal, objektívvel.


A kettőt kombinálva pedig, kiválaszthatjuk saját vázunkat is, amennyiben DSLR-rel vagy MILC-el rendelkezünk és hozzá megkereshetjük az elérhető objektíveket. Valamint megnézhetjük, hogy a mi vázunkon az adott objektív milyen képminőséget eredményez. Legalábbis, láthatjuk, hogy mások mit képesek kihozni az adott felszereléssel.

Természetesen minden fotó mellett ott vannak az EXIF adatok is, azaz, hogy milyen beállításokkal készültek a képek.


A fényképezők mellett mobiltelefonokat is megnézhetünk, illetve számos egyéb fotós kiegészítőt, úgy, mint vakuk, táskák, állványok stb.


De kereshetünk hely alapján, fotón szereplő modellekre, olvashatunk a fórumon, cikkek között.


Az oldalra regisztrálva, vagy egyszerű facebook-os belépéssel az egyes fotókat teljes méretben is megtekinthetjük, valamilyen saját profilunkkal is oszthatunk meg fotókat.

72 views0 comments
donate button
bottom of page