top of page
Search

Walter Mitty titkos élete - Filmajánló

A Walter Mitty titkos élete című film Ben Stiller rendezésében és főszerepésével készült romantikus kalandfilm, amelyben a fotográfia is megjelenik.

Ben Stiller, mint Walter Mitty

A sztori egyszerű, Walter Mitty egy szürke, unalmas figura, aki a Lifes magazin alkalmazottjaként dolgozik. Egy nap bejelentik, hogy a magazin abbahagyja a papíralapú megjelenését, ezért kérik Mittyt, hogy szerkessze meg az utolsó lap borítóját.


Az ehhez szükséges fotót a híres fotóriporter, Sean O’Connell képsorozatából szeretnék felhasználni, de a fotó negatívja eltűnik. Mitty, elhatározza, hogy megkeresi a fotóst, hogy elkérje tőle a negatívot és így egy különös keresés, utazás veszi kezdetét.

Mitty, egy félénk ember, aki sokat álmodozik, de a való életben nem mer kilépni a komfortzónájából. Ezért csak ábrándozik arról, hogy az élete kalandos, izgalmas, hogy meghódíthatja szeretett munkatársnőjét.


Ám, ez a kaland megváltoztatja életét, és arra kényszerül, hogy megtegyen számos olyan dolgot, amire korábban sose gondolt volna.


„Látni a világot, bármily veszélyes dolog jön, látni a falak mögül, közelebb húzódni, egymásra találni és érezni. Ez az élet célja.„


A film gyönyörű tájakon játszódik, amit nagyon szép operatőri munkával adtak vissza a vásznon. Remek betétdalokkal és jó néhány kedves, vicces, elgondolkodtató jelenettel.

Bár Mitty képzelgéseinek bemutatása között van egy-két olyan jelenet, ami nekem kevésbé tetszett. De mindezt kárpótolta azzal, hogy pár igazán kellemes, vagány jelenettel is szolgált cserébe a film.

Akár az izlandi gördeszkázásra gondolok, vagy a himaláyai sherpákra, az afganisztáni focis jelentre, vagy Sean O’Connell megtalálására.


Ajánlom a filmet, azoknak, akik egy könnyed, feelgood mozira, érzésre várnak. Akik esetleg nem szeretik Stiller filmjeit és szerepeit. Ebben a filmben egy sokkal szerethetőbb karaktert alakít.


És ne feledjük Sean O’Connell szavait:


„Nem a kép a fontos, ha tetszik a látvány, akkor inkább gyönyörködöm. Nem hagyom, hogy a kép elvonja a figyelmem, átadom magam.”

Ben Stiller és Sean Penn a filmben


47 views0 comments
donate button
bottom of page